Palvelut

Fysikaaliset hoidot

Vaikeavammaisten kuntoutus

Veteraani- ja sotainvaliidikuntoutus

Akupunktiot, tuki- ja liikuntaelin vaivoihin

Hieronnat

Hermoratahieronnat

Hermoratahieronta on tehokas ääreishermoston kuntoutusmuoto, jolla pyritään aktivoimaan koko kehoa hoitamaan itse itseään. Hoito tehdään ilman hierontavoiteita ja aina hoidetaan koko keho, käyttäen painavaa, pyörittävää otetta. Hoitohieronta sopii lähes kaikille ja kaikenikäisille, lukuunottamatta muutamaa poikkeusta (mm. raskaus tai hiljattain tehty leikkaus).

Korvakynttilähoidot

Korvakynttilähoito periytyy Pohjois-Amerikan intiaaneilta. Sitä käytetään poistamaan korvasta mahdollisia epäpuhtauksia, sekä mm. päänsäryn, migreenin ja poskiontelotulehdusten (ei akuutti) hoitamiseen.

Hoidon aikana tehdään korvan ympärille lymfatyyppistä hierontaa. Hoito ei sovellu mikäli tärykalvossa on reikä tai se on paikattu, eikä myöskään korvatulehduksiin, sekä mikäli sairastaa epilepsiaa tai menierin tautia.

Intialainen päähieronta

Intialainen päähieronta pohjautuu tuhansia vuosia vanhaan Ayurvedaan, elämän tieteeseen ja parannusmenetelmään, jonka mukaan terveys koostuu fyysisen, psyykkisen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainosta.

Sitä kutsutaan myös nimellä ”Stressipesu” sen rentouttavan ja stressiä laukaisevan vaikutuksen vuoksi. Intialainen päähieronta tehdään istuen ilman väliaineita hämärästi valaistetussa huoneessa rentouttavan musiikin soidessa taustalla. Käsittelyalueina ovat pää, kasvot, korvat, käsivarret ja hartiat.

Intialainen päähieronta vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin, sillä se lisää verenkiertoa, tehostaa kuona-aineiden poistumista ja parantaa myös keskittymistä. Mielihyvähormonit lisääntyvät, jolloin myös ahdistus tai masennus voivat lievittyä. Lisäksi sillä on positiivista vaikutusta unen laatuun, päänsärkyyn ja stressiperäiseen korkeaan verenpaineeseen.

Intialainen päähieronta ei sovellu, mikäli sinulla on paikallinen infektio, epilepsia, syöpä, aivoverenkiertohäiriö tai sydäntahdistin.

Kinesioteippaus

Eriväriset teipit ovat tuttu näky esimerkiksi urheilukisoista. Kyseessä ei ole muotivillitys, vaan kinesioteippaus, joka on tehokas keino vähentämään kipua tai ohjaamaan niveltä toimimaan oikein, esimerkiksi juoksijan polvessa tai jäätyneessä olkapäässä.

Teippaustekniikka valitaan sen mukaan, mihin halutaan vaikuttaa. Esimerkiksi lymfateippaus vähentää kudoksen turvotusta ja vilkastuttaa imunestekiertoa ja korjausteippauksessa faskia ohjataan haluttuun suuntaan, jolloin kipu lievittyy ja liikkuvuus paranee. Joskus voidaan myös yhdistellä erilaisia tekniikoita, jotta saadaan aikaan paras lopputulos.

Kinesioteippaus on yleensä hyvin siedetty hoitomuoto, sillä se ei tavallisesti aiheuta allergisia reaktioita ja vasta-aiheita on vähän. Teippi voi pysyä jopa kaksi viikkoa ja sen kanssa voi peseytyä normaalisti.

Shockwave

Shockwave on paineaaltolaite, jossa paineaaltoa johdetaan halutulla voimalla kudokseen laitteessa olevan ”pistoolin” kautta. Paineaalto käynnistää kudoksessa paranemisprosessin, joka jatkuu hoidon
päätyttyäkin. Solut alkavat uusiutua, jolloin kipu lievittyy ja aineenvaihdunta lisääntyy. Paineaalto aiheuttaa kudoksessa myös pienen tulehdusreaktion, jonka vuoksi käsitelty alue saattaa aluksi ärtyä. Siksi maksimirasitusta on päivän aikana hyvä välttää.

Shockwave ei sovellu raskaana oleville, eikä tiettyjen lääkitysten aikana (esim. verenohennuslääkitys). Syöpä, tromboosi, hemofilia ja rikkoutunut kudos ovat myös esteinä käsittelylle. Kortisonipiikistä tulee olla vähintään 6 viikkoa ennen käsittelyä.

Shockwavella saa nopeasti helpotusta aikaan kroonistuneisiin vaivoihin, erityisesti plantaarifaskiittiin, golf- ja tenniskyynärpäähän, limapussitulehdukseen ja kalkkiolkapäähän. Käsittelyn kesto on lyhyt, joten Shockwave voidaan yhdistää myös muihin fysioterapeuttisiin keinoihin.

Hivamat Deep Oscillation

Hivamat on lääkinnällinen laite, jota käytetään vähentämään turvotusta ja rentouttamaan lihaksia. Hoitoa annetaan käsiapplikaattorin tai erikoiskäsineiden kautta, jolloin asiakkaan kudosten ja hoitajan välille muodostuu sähköstaattinen kenttä. Se saa aikaan miellyttävältä tuntuvaa värähtelyä, joka ulottuu syvälle lihaksiin, veri- ja lymfasuoniin, side- ja rasvakudoksiin.

Syvävärähtely edistää imunesteiden ja kuona-aineiden pääsyä imusuonistoon, aktivoi ja rauhoittaa kudoksia sekä lisää aineenvaihduntaa. Se vähentää myös turvotusta, kipua ja punoitusta. Hivamatia voidaan käyttää turvallisesti myös heti trauman synnyttyä akuutissa vaiheessa, koska vaikutus saadaan aikaan vain vähäisellä mekaanisella voimalla. Hivamatia käytetään myös venähdyksiin, lihasten palautumiseen ja rentoutumiseen.

Lymfaterapia

Lymfaterapialla hoidetaan erilaisista syistä johtuvia turvotuksia. Turvotus syntyy, kun neste jää kudokseen, eikä pääse kulkeutumaan sieltä pois. Tämä voi johtua imunestejärjestelmän ylikuormittumisesta eli nestekuormaa on liikaa (esim. sydämen vajaatoiminnasta johtuva) tai imunestejärjestelmä on vaurioitunut esim. syöpähoitojen, sädetyksen tai synnynnäisen imusolmukkeiden kehityshäiriön vuoksi.

Nestettä sanotaan lymfakuormaksi. Se sisältää valkuaisaineita, rasvoja, solujätteitä ja ylimääräistä nestekuormaa. Turvotuksen syy on aina selvitettävä, sillä turvotus on aina OIRE jostain. Lymfaterapiaa ei anneta, jos sinulla on sydämen vajaatoiminta, kesken olevat syöpähoidot tai akuutti infektio.

Turvotuksen hoidon lisäksi lymfaterapian käyttöaiheita ovat myös mm. reuma, fibromyalfia ja neurologiset sairaudet. Sitä voidaan käyttää myös rentoutumiseen, sillä otteet ovat kevyitä ja pumppaavia.

Sallan Kuntokeskus Oy

Marja-Leena: 0400 212 717
Päivi: 0400 914 552
Heini-Maria: 040 770 0597
Sirkku: 040 132 1294